2009-08-27 12:29:48• hírek • Gozner Gertrud

Kukkolni indultak

A szatmári határrendészet kedden feltartóztatott két fiatal férfit az ukrán határ közelében, és nem messze tőlük a bokrok között 15 ezer csomag cigarettára bukkantak. A két fiatal ellen csempészésben való bűnrészesség címén indult eljárás.

Kedden, augusztus 25-én este a nagytarnai határrendészet tagjai járőrözés közben hétszáz méterre a határvonaltól Batarcs község határában két férfire lettek figyelmesek. Mivel az illetők gyanúsan viselkedtek, a rendőrök bekísérték őket az örsre, hogy megállapítsák a személyazonosságukat. Ugyanakkor nem messze attól a helytől, ahol a két személyt feltartóztatták, a határőrök harminc fekete fóliába csomagolt kartondobozt találtak 15 ezer darab ukrán zárjegyű Viceroy márkájú cigarettával.

Az előzetes vizsgálatok során kiderült, hogy a két fiatal, a 20 éves F. Viorel és a 19 éves A. C. Florin terepszemlén tartózkodtak a helyszínen. Saját elmondásuk szerint korábban F. Viorel-t megkereste egy idegen személy, aki 500 lejt ajánlott neki, amennyiben elsétál a batarcsi erdő széléig és megnézi, hogy ott vannak-e már a cigarettával tömött dobozok.

A fiatal a kirándulásra magával vitte barátját is, és augusztus 25-én este nekivágtak az erdőnek, az ukrán határ közelében, hogy megnézzék a csomagokat. Ekkor lettek rájuk figyelmesek a nagytarnai határőrök.

A hatóságok elkobozták a cigarettákat és a két fiatal ellen eljárás indult csempészésben való bűnrészesség címén. A határrendőrök ugyanakkor értesítették ukrán kollégáikat, hogy minél előbb felgöngyölíthessék az ügyet és leleplezhessék minden egyes szereplőjét.



15 ezer csomag cigaretta hevert az erdő szélén


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: